Hvis du tror, du ikke har persondata – så tro om

”Vores kunder er erhvervsdrivende, så vi har ingen persondata”.

Det er måske den sætning, vi hører oftest, når vi taler med virksomheder om den nye persondataforordning, som alle skal følge fra maj 2018.

Vi kan normalt sige: ”Jo, du har”.

Det kan næsten ikke lade sig gøre at drive en virksomhed uden at behandle personoplysninger. Lad os starte med at slå fast, hvad personoplysninger er. Det er nemlig enhver oplysning om en identificeret eller identificerbar person.

De ansatte

Hvis du har ansatte, har du i hvert fald personoplysninger. Du har deres ansættelsesaftale, og de får udbetalt løn – som minimum.

Dine kunder – og potentielle kunder

Selvom dine kunder er erhvervsdrivende, så handler du helt sikkert stadig med mennesker. I dit salgsarbejde identificerer og registrerer du beslutningstageren hos de potentielle kunder. Der er også en god chance for, hvis du kigger i dit mailprogram, at du har registreret en hel del kontaktpersoner. Det er alt sammen personoplysninger, fordi det er informationer om personer, som man kan identificere.

Hvad så?

Mange B-t-B-virksomheder har i sagens natur ikke store mængder af persondata. Hvis du har sådan en virksomhed, så vær glad for det. Du slipper imidlertid ikke for at skulle forholde dig til persondataforordningen alligevel, men du kan forholdsvis hurtigt blive klar.

Hvis du er i tvivl?
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din virksomhed har persondata, er du velkommen til at skrive til os på info@dpo-dk.dk, så giver vi dig gerne vores vurdering. Husk at beskrive de data, du er i tvivl om.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply